Expansie

Een tijdperk van expansie

De internationale expansie van de Scientology Kerk, die nog geen tien jaar geleden begon met de opening van de eerste Ideale Scientology Kerk van de religie in Johannesburg, Zuid-Afrika, bleef in 2017 met ongekende snelheid aanhouden.

In januari vond de aftrap van een jaar van groei plaats in Auckland, Nieuw-Zeeland met de wedergeboorte van de Scientology Kerk Nieuw-Zeeland – de op één na oudste op aarde. In de loop van het jaar werd er gemiddeld elke 45 dagen één nieuwe Kerk geopend. Met de opening van de nieuwe Scientology Kerk van Johannesburg Noord, aan het einde van december, is het aantal Ideale Kerken nu uitgegroeid tot in het totaal 63.

De lijst van openingen dit jaar vulden de agenda’s van scientologen op beide hemisferen. Nieuwe Kerken werden ook geopend in de San Fernando Valley in Californië; in Miami, Florida; Kopenhagen, Denemarken; Dublin, Ierland; Birmingham, Engeland; en in Amsterdam in Nederland.

Maar de expansie van gemeenten over de hele wereld omvat veel meer dan de nauwkeurige constructie en architectonische restauraties van deze elegante nieuwe panden voor de spirituele groei van leden van de Kerk.

Elke Scientology Kerk biedt een breed scala aan rijkdommen, van een Publiek Informatiecentrum, voor een introductie in de principes en praktijken van Scientology, en het leven en de nalatenschap van Grondlegger L. Ron Hubbard, tot kerkdiensten op zondag, in aanvulling op Cursussen ter Verbetering van het Leven en spirituele counseling (auditing).

De openingen van de nieuwe Kerken vertegenwoordigen ook nieuwe platforms voor de wereldwijde humanitaire campagnes van de Kerk, in de strijd tegen de maatschappelijke kwalen die zo’n nadelige invloed hebben op de bevolking in stedelijke gebieden zoals: drugsmisbruik, mensenrechtenschendingen, analfabetisme, misstanden in de psychiatrie, sociale onrechtvaardigheid en religieus fanatisme.

De noodzaak van verreikende sociale verandering en verbetering wordt onderkent, daarom dient elk van deze nieuwe Scientology Kerken als een centrum voor vrijwilligers en leden die de technologieën die ontwikkeld werden door L. Ron Hubbard bestuderen om die kwesties aan te pakken.

De deuren van elke Scientology Kerk staan open voor interreligieuze en maatschappelijke groeperingen in hun respectievelijke steden. Elke nieuwe Kerk dient als basis voor een verdere outreach van deze sociale programma’s en de bevordering van vrede en solidariteit tussen alle mensen.

In 2017 zijn er in deze nieuwe kerkfaciliteiten evenementen voor het publiek gehouden. Ook zijn er activiteiten om het bewustzijn in scholen te verhogen georganiseerd, om docenten en leerlingen te onderwijzen over de gevaren van illegale drugs, om hen de mogelijkheden die gecreëerd worden door technologieën voor efficiënter leren te tonen en om hen te onderwijzen in het belang van het beschermen van mensenrechten.

Het hele jaar door dienden de openingen ook als inspiratiebron, voor missies en groepen van Kerken over de hele wereld, die getuige zijn geweest van wat spirituele vrijheid en een aandacht voor de mensheid kan doen in het bevorderen van een vreedzamere en productieve wereld.

Het bewijs van het succes van deze humanitaire programma’s is duidelijk te zien in de verhalen van diegenen die de expansie van de religie een belangrijk onderdeel lieten zijn van het brengen van harmonie, vertrouwen en welzijn naar de diverse bevolkingsgroepen. Die programma’s, vanuit de veilige haven van de gemeenten die deze ondersteunen, hebben respect afgedwongen en hebben geresulteerd in samenwerkingsverbanden en meer begrip, zelfs in landen die religieuze vrijheden en de vrijheid van meningsuiting onderdrukken.

Door deze netwerken, en door hun gezamenlijke invloed en door de inspanningen van vrijwilligers, zorgden de Kerken en programma’s er in 2017 voor dat het stempel van Scientology een teken van hoop was voor miljoenen mensen over de hele wereld.