Church of Scientology Atlanta grand opening

Expansie

Atlanta

2 april 2016

In de stad die als de feniks herrees om een belangrijk middelpunt voor het Zuiden te worden, legt de nieuwe Scientology Kerk zich erop toe om iedere gemeenschap te verheffen van drugs, misdaad en schending van mensenrechten.

April is de tijd van het jaar dat in Atlanta de kornoeljebomen bloeien en daarbij een bladerdak creëren van witte en soms roze bloemen. Wanneer veel van de culturele en financiële hoofdstad van het Zuiden bedekt is met de bloesem van kornoeljebomen, viert de stad een vreugdevolle wedergeboorte na de winter.

En in een hoek van Atlanta, aan de drukke splitsing van Roswell Road en Glenridge Drive, werd op 2 april 2016 de vrolijkheid van de kornoeljetijd vergezeld van een andere zeer speciale gelegenheid: de opening van de nieuwe Scientology Kerk van Atlanta.

De religie heeft zich in Atlanta sinds 1973 stevig gevestigd – maar de nieuwe Kerk is iets om over te praten. Ja, het straalt over haar volle 4100 vierkante meter duidelijk zuidelijke charme uit, met statige kolommen en een sierlijke portieken. Maar het Oude Zuiden is allang “gone with the wind” en het Nieuwe Zuiden is een drukte van jewelste om dingen gedaan krijgt, in de geboorteplaats van de Beweging voor Burgerrechten, de stad die zichzelf “te druk om te haten” noemt.

Scientology Kerk van Atlanta Receptie
Stijl en Functie Bezoekers van de Kerk in Atlanta worden welkom geheten bij de receptie (boven) en kunnen het volledige verhaal krijgen over Scientology, L. Ron Hubbard en de humanitaire programma’s (onder).
Scientology Kerk van Atlanta Humanitaire programma’s

Dus werd de grootse opening geleid door kerkelijk leider van Scientology, David Miscavige, die aan de plaatselijke Scientology gemeente verklaarde: “Deze stad wordt terecht herinnerd als een bron van burgerrechten en een katalysator voor toewijding. En terwijl het ook nog een plek is met een innemende charme en nostalgische herinneringen, nou, wacht maar tot je ziet wat er nog meer nostalgisch herinnerd zal worden – nu je deze eerste Kerk in Atlanta hebt geplaatst.”

Wat zal worden herinnerd is dat de grotere, nauwkeurig ontworpen Kerk meer en meer Scientologen snel op weg zal brengen op hun pad naar spirituele vrijheid. Op hetzelfde moment zal de Kerk in Atlanta aan de voorhoede van het gevecht staan tegen de verdovende middelen, misstanden in de psychiatrie, en zal strijden voor mensenrechten en de vele andere humanitaire campagnes van Scientology.

Sterker nog, binnen enkele dagen na de opening werkten jonge leden van de Kerk al samen aan mensenrechten met het kantoor van Congresman John Lewis; maakte een coalitie waarvan de Kerk een lid is, april tot de maand van Voorkoming van Kindermishandeling; organiseerde de Kerk een lunch voor een groep van gekleurde geestelijken om de kwesties van het toenemende geweld in het land te bespreken en distribueerden vrijwilligers van “De Feiten Over Drugs” (een initiatief van de Kerk) literatuur over drugsonderwijs in de stad.

Scientology Kerk van Atlanta Receptie
Even pauzeren onder een kopje koffie Leden van de Kerk bekijken een informatieve film (boven) voordat zij met een religieuze dienst beginnen, terwijl anderen zich ontspannen in het café (onder).
Scientology Kerk van Atlanta Humanitaire programma’s

Die activiteiten – en nog vele, vele meer – werden aangekondigd in toespraken tijdens de opening van de Kerk.

De Eerwaarde James Milner, die in een optocht meeliep met Eerwaarde Martin Luther King jr., vertelde aan het publiek: “Drugs zijn vandaag de dag de almachtige onderdrukker. Ze veroorzaken dat mensen hun menselijkheid verliezen.” Verwijzend naar De Feiten Over Drugs, zei hij: “Wij gebruiken deze materialen, onze consulenten gebruiken ze en... het drugsgebruik is gedaald.”

Dhr. Orlando Johnson van het Agape Centrum sprak over het onderwijzen van De Weg naar een Gelukkig Leven, de niet-religieuze gids van L. Ron Hubbard voor ethisch en moreel gedrag. “We gaan om met drugsverslaafden, we gaan om met veroordeelden en diegenen die een nieuw leven willen beginnen. Het is een lastig gezelschap, maar nadat iemand door een De Weg naar een Gelukkig Leven cursus in ons centrum gaat, zie ik dat de boodschap hen bijblijft.”

En staatssenator van Georgia, Donzella James, sprak over het verlies van haar zus, door toedoen van de psychiatrie. “Er stond niemand aan onze kant tot jullie naar ons regeringsgebouw kwamen met de Citizens Commission on Human Rights en de Psychiatrie: Industrie des Doods exhibitie. Vanaf dat moment hebben we samengewerkt om deze informatie naar buiten te brengen. … We hebben wetgeving ingevoerd om de wortel van het probleem aan te vallen, en deze nieuwe kerk is een plek voor ons om als basis te gebruiken, om het nieuws te blijven verspreiden.”

De menigte kreeg al snel de boodschap dat dit puur Georgia was – aangezien jeugdige muzikanten een bevlogen uitvoering gaven van Ray Charles’ “Georgia on My Mind”. En ja, een lint werd naar beneden gehaald, er waren rondleidingen door een groots gebouw, en een Publiek Informatiecentrum waar alleen nog maar staanplaatsen waren.

En nu 2016 zijn einde nadert, houdt de Kerk in Atlanta nog steeds evenementen waar zoveel mensen komen dat er slechts staanplaatsen zijn. Scientologen verspreiden zich nog steeds in alle richtingen door heel Atlanta – en gaan nog verder naar het Zuiden op humanitaire missies.

gcui_freedommag:cos-atl
Een Zuidelijk Welkom De Kerk van Atlanta zet een prominente indruk neer aan Roswell Road, een van de drukste verkeersaders in de buitenwijken.