Humanisten

Olympische Spelen: 5500 Vrijwilligers tegen Drugs

5500 vrijwilligers distribueerden 1 miljoen exemplaren van De Feiten over Drugs materialen tijdens de Olympische Zomerspelen van 2016 in Rio de Janeiro.
Het Nieuws verspreiden 5500 vrijwilligers distribueerden 1 miljoen exemplaren van De Feiten over Drugs materialen tijdens de Olympische Zomerspelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Voor de miljoenen Brazilianen en internationale toeristen die de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro van 2016 bijwoonden, bestaat de kans dat wel één op de vijf een vrijwilliger tegenkwam in een blauwgroen T-shirt en een pet waarop stond “De Feiten over Drugs”. Vóór en tijdens de sportevenementen, deelden meer dan 5500 vrijwilligers 1 miljoen voorlichtingsboekjes uit en lieten aan toeschouwers van de Olympische Spelen Non-profit Commercials zien over de gevaren van drugsmisbruik.

De Feiten over Drugs campagne – die geproduceerd is door de Stichting voor een Drugsvrije Wereld en gesponsord wordt door de Scientology Kerk – leverde gouden-medaille-resultaten door het feitelijke kwaad van drugs over te brengen aan het volk van een land dat 18 procent van ’s werelds cocaïne consumeert. Marihuana en synthetische drugs worden ook op grote schaal misbruikt. In feite is het drugsprobleem in Brazilië zo ernstig dat de inwoners van het land in de afgelopen drie jaar meer Feiten over Drugs materialen hebben aangevraagd dan welk ander land dan ook, op de Verenigde Staten na.

Een subsidie van de Internationale Associatie van Scientologen financierde de boekjes, alsook poloshirts, petten, draagtassen en spandoeken, die allemaal een drugsvrij leven promoten. De subsidie bekostigde ook 500 belofteborden, die te zien waren in Rio en getekend werden door duizenden die beloofden om geen drugs te misbruiken.

Anti-drugs activiteiten tijdens de Olympics
‘De boekjes raakten al snel op’ De anti-drugs activisten waren overal te vinden tijdens de Olympische Spelen – van sportfaciliteiten tot stranden en in buurten.

Om te helpen haar boodschap bekend te maken, ging Drugsvrije Wereld een samenwerkingsverband aan met Pure Performance Athletes. 24 atleten, inclusief 5 voormalige Olympische medaillewinnaars, creëerden hun eigen Non-profit Commercials, hielpen vrijwilligers met het uitdelen van boekjes en signeerden exemplaren voor jongeren bij twee Olympische locaties.

Anti-drugs boekjes distributie in Rio de Janeiro

De impact ervan nam toe “toen verscheidene kerken in Rio en São Paulo luid en duidelijk ‘ja’ zeiden tegen elk verzoek van ons team om steun te krijgen”, zei Mario Chirinos, algemeen directeur van de Venezolaanse Stichting voor een Drugsvrije Wereld. “De kerken stelden routes en de logistiek van de levering door haar vrijwilligers voor op elke locatie waar veel bezoekers waren en waar Braziliaanse toeristen massaal kwamen opdagen.

Ambra Calzolari, Algemeen Directrice van de Internationale Stichting voor een Drugsvrije Wereld, zei dat het team erachter kwam dat van alle plekken in Rio, Copacabana de ergste plek is wat drugs betreft, en daarom brachten ze displays met drugsonderwijsboekjes naar honderden winkels langs het drukke strand. “De boekjes raakten al snel op”, zei ze. “Moeders kwamen terug om meer boekjes voor vrienden van hun kinderen te krijgen.”

Pastoors, priesters en leiders van overheidsinstanties hielpen om groepen te mobiliseren en de steun te verkrijgen van meer dan 5500 vrijwilligers. Het uiteindelijke resultaat, zei Chirinos, was “de distributie van een miljoen boekjes aan toeristen, bezoekers, kerken, atleten, de politie, brandweerlieden, vrijwilligers, leerkrachten, kinderen en jongeren”.

distributie van boekjes in Rio
distributie van boekjes in Rio
distributie van boekjes in Rio

Calzolari deelde haar waarnemingen dat Brazilianen zeer “positief, ontvankelijk, bereid om te helpen en nieuwsgierig zijn naar nieuwe dingen”, zei ze. “De meeste mensen weten dat drugs levens verwoesten en velen zijn op zoek naar een oplossing. Toen ze De Feiten over Drugs vonden, wilden ze het voor hun familie, vrienden en kerken.”

Uiteindelijk ondertekenden duizenden mensen uit 55 landen de belofteborden om drugsvrij te leven, waaronder 45 Olympische atleten. Radio- en tv-uitzendingen over De Feiten over Drugs, samen met de boekjes, hadden naar schatting een positieve invloed op 6,3 miljoen mensen. Chirinos zei: “We redden levens en weten dat miljoenen mensen nu De Feiten over Drugs lezen.”