<no value>

Wereld

Hoe bereik je de Wereld?

Iedere persoon van wie mensenrechten worden geschonden Iedere jongere die risico loopt op drugsmisbruik en verslaving Iedere gemeenschap die getroffen is door geweld en misdaad Iedere groep die een betere wereld wil opbouwen?

door

Drugsvrije Wereld portfolio’s
Disseminatie en Distributie Centrum vellendrukpers

Op een dag in 2015, was Augustine Brian op het internet op zoek naar mensenrechten hulpmiddelen om mensen te onderrichten in zijn vaderland Papoea-Nieuw-Guinea – een van de meest afgelegen landen in de wereld, waar corrupte politieagenten hem eens zo erg hadden geslagen dat hij 10 weken lang geen vast voedsel kon eten. Toen Brian, een professional in de gezondheidsleer, een website tegenkwam die gratis mensenrechten informatiepakketten aanbood, plaatste hij direct een bestelling.

“Ik dacht dat het niet echt was”, herinnerde hij zich later en voegde daaraan toe dat hij niet verwachtte de bestelling aan zou komen, op grond van zijn ervaring met online marketingtrucjes en gezien de afgelegen positie van zijn dorp in de provincie Southern Highlands.

Een paar dagen later arriveerde er echter per koerier een pakket uit de Verenigde Staten. Tot Brian’s grote verrassing, bevatte het een DVD (een documentaire genaamd Het Verhaal over Mensenrechten) en een Onderwijspakket – precies het soort informatie dat hij later zou gebruiken om te communiceren met meer dan 60.000 mensen in zijn geboorteprovincie, om daarmee hun bewustzijn te verhogen over hun strijd tegen corruptie en bureaucratisch machtsmisbruik.

Web drukpers
Reuzendrukpers De “Goss Sunday 2000” gebruikt 16 kilometer lange rollen papier voor het onafgebroken drukken van tijdschriften of ander materiaal in 22 talen.

Brian vroeg daarna een grote zending aan en ontving die ook van dezelfde bron – Youth for Human Rights International, een programma van United for Human Rights, een non-gouvernementele organisatie die gesponsord wordt door de Scientology Kerk. Per jaar ontvangen de twee zusterorganisaties bestellingen voor mensenrechtenmaterialen van organisaties uit meer dan 100 landen, waardoor de fundamentele rechten en vrijheden van mensen ongeacht hun nationaliteit, huidskleur of geloofsovertuiging worden versterkt.

Het is beslist een van de belangrijkste missies ter wereld – en de motor daarvan is het Internationale Disseminatie en Distributie Centrum van de Scientology Kerk. Het staat algemeen bekend als het “Dissem Centrum”, een uitgestrekte faciliteit van ruim 17.000 vierkante meter aan de rand van Los Angeles. Het bevat niet alleen ultramoderne digitale druk- en fabricage apparatuur maar ook de benodigde hulpmiddelen voor mailing, verzending, opslag en administratie om meteen te kunnen reageren op on demand bestellingen zoals die ene uit Papoea-Nieuw-Guinea van 11.000 kilometer ver weg.

De Kerk vestigde het Centrum in 2010 om te voldoen aan een voorname missie: om als een non-profit dienst te voorzien in de materialen van alle humanitaire programma’s die door de Kerk gesponsord worden, voor al diegenen die te maken hebben met de meest nijpende problemen van de samenleving. Deze materialen omvatten een reeks van educatieve boekjes, brochures, handleidingen, DVD’s, posters, banners en flyers, en ook T-shirts en petten. Het vervullen van de missie houdt ook de noodzaak in om materialen te produceren voor een fractie van de kosten van externe leveranciers.

Wat zijn Mensenrechten? boekje
Het boekje De Weg naar een Gelukkig Leven.
Het boekje De Feiten over Synthetische Drugs Het boekje De Feiten over Synthetische Drugs
Web drukpers
Powerhouse De belangrijkste pers kan in een uur een miljoen pagina’s drukken in het formaat van een boekje – oftewel twee keer de inhoud van een gemiddelde openbare bibliotheek in 24 uur.