Humanisten

Kundige Verrichtingen

Wanneer mensen hulp nodig hebben, staat er een hele reeks van sociale verbeteringsprogramma’s klaar.

Dit was een roerig jaar: het aantal moorden in Amerikaanse steden was sterk toegenomen en tienduizenden mensen stierven door heroïne en voorgeschreven opiaten. Aardbevingen, branden en overstromingen vernietigden de levens van talloze families en conflicten bleven landen maar verwoesten. De Scientology Kerk, haar leden en de vele partners in de gemeenschap gingen deze grote hoeveelheid ellende tegen door de lasten van mensen die hebben geleden te verlichten, mensen in nood te helpen en hoop te brengen naar iedereen die met de humanitaire programma’s die door de Kerk worden gesponsord in aanraking kwam.

Onderwijs drijft bijna alle vooruitgang van de hele wereld voort. Dus leraren, mentors, maatschappelijk werkers, ordehandhavers, gemeenschapsactivisten en leiders in meer dan 100 landen gingen in 2016 aan de slag om zoveel mogelijk mensen te onderwijzen en te empoweren om de samenleving uit een gevaarlijke neergang te halen.

100 miljoen mensen

United for Human Rights, een internationaal non-profit initiatief met haar hoofdkantoor in Los Angeles, onderwees 100 miljoen mensen over de hele wereld over de 30 rechten die in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens staan – het document dat door de meerderheid van landen in 1948 was aangenomen om te helpen gruweldaden zoals die van de Tweede Wereldoorlog te voorkomen. United for Human Rights heeft met 1500 groepen en organisaties samengewerkt om de Universele Verklaring te distribueren in 192 landen

192 landen

Door individuen te onderwijzen over hun inherente mensenrechten, met onder andere de film Het Verhaal over Mensenrechten, de 30 Non-profit Commercials en veelomvattende tools voor docenten, hebben United for Human Rights en het bijbehorende programma, Youth for Human Rights, het voor elkaar gekregen dat mensen van gedachte veranderden en nationaal beleid aanpasten. In Mexico bevat de grondwet van het land nu ook de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, wat grotendeels kwam door de campagne die onvermoeibaar werd uitgevoerd door deelnemers van Youth for Human Rights.

180 van dergelijke wetten aangenomen tot nu toe

Nog een wereldwijd streven voor mensenrechten is het Citizens Commission on Human Rights (CCHR), die in 1969 door de Scientology Kerk werd opgericht en is ’s werelds meest vooraanstaande waakhond over de geestelijke gezondheidszorg. CCHR, nu met meer dan 250 afdelingen in 34 landen, heeft het aantal misstanden in de psychiatrie ingrijpend verminderd. De deelnemers maken gebruik van CCHR’s reeks van documentaires, media, publicaties en exhibities om overheidsfunctionarissen en leden van het publiek te onderwijzen, en om erop toe te zien dat misdaden worden vervolgd en dat er wetgeving komt om burgers te beschermen – met tot nu toe meer dan 180 van zulke wetten die zijn aangenomen.

Onderwijs is ook de essentie van de door de Kerk gesponsorde De Feiten over Drugs campagne. De Stichting voor een Drugsvrije Wereld die dit aanvoert, is het grootste non-gouvernementele drugsvoorlichting en preventie initiatief dat er bestaat. De Feiten over Drugs materialen hebben wereldwijd 200 miljoen mensen bereikt.

25% daling in drugsgebruik

Door middel van een documentaire film, 17 Non-profit Commercials, lesplannen voor scholen en 14 Feiten over Drugs boekjes die de meest algemeen gebruikte drugs beschrijven, voorziet de campagne jongeren van de feiten, zodat ze hun eigen beslissing kunnen maken. Zoals een senator in het Italiaanse parlement zei, “Ik wil jullie feliciteren met de belangrijke rol die jullie gespeeld hebben om een daling van 25% tot stand te brengen in het drugsmisbruik in ons land. ... Ik weet dat jullie denken dat je je werk niet gedaan hebt totdat de jeugd van ons land in staat is om zelf te bepalen dat ze een leven zonder drugs kunnen leven.”

Voor mensen die echter zwichten voor de gevaren van drugs en uiteindelijk hetzij verslaafd worden of in de gevangenis belanden, vond de filantroop en Grondlegger van Scientology, L. Ron Hubbard, oplossingen. Narconon, het niet-religieuze programma dat gebaseerd is op die oplossingen, behandelt verslaafden als menselijke wezens die een probleem hebben en niet als entiteiten met een chronische ziekte. Verslaafden worden zorgvuldig door een niet-medisch proces van de drugs afgeholpen, daarna door een detoxificatieprogramma geleid dat gebruikmaakt van voeding, lichaamsbeweging en sauna om drugsresiduen te verwijderen die hunkeringen naar drugs voeden. De deelnemers volgen dan Vaardigheden in het Leven cursussen, die hen de tools verschaffen om de druk aan te pakken die om te beginnen leidde tot drugsgebruik, en om hen te helpen gezond en drugsvrij te blijven.

Maar als de slechte keuzes van mensen hen in de gevangenis doen belanden, dan is er ook nog Criminon die zich niet alleen richt op drugsproblemen die hen naar de gevangenis brachten, maar herstelt bij de overtreders ook de sleutel tot een leven zonder criminaliteit – hun zelfrespect.

117 miljoen boeken

Om dat te bereiken is er De Weg naar een Gelukkig Leven – de niet-religieuze, op gezond verstand gebaseerde gids voor een beter leven, die is geschreven door L. Ron Hubbard, en die 21 leefregels in eenvoudig te begrijpen taal weergeeft. Haar constructieve principes en waardevolle waarden hebben een kalmerende invloed over de hele wereld: aan het einde van 2016, waren er meer dan 117 miljoen boeken in omloop in 114 talen. Samen met een volledige boek-op-film, 21 Non-profit Commercials en tools voor onderwijzers, is één voorbeeld van een gedocumenteerd resultaat na onderwijs hierin, een daling van geweld en criminaliteit.

Zoals de heer Hubbard natuurlijk herkende, was de sleutel tot het vermijden van drugs en criminaliteit – en om voor bijna elk aspect van het leven te slagen – om onderwezen te worden. Applied Scholastics, een niet-confessionele organisatie die bestaat uit meer dan 1000 groepen in 72 landen, verbetert drastisch de kansen van leerlingen om onderwezen, productieve volwassenen te worden door gebruik te maken van dhr. Hubbard’s Studietechnologie, die mensen leert hoe te leren, zodat ze bekwaam kunnen worden in welk beroep dan ook.

Behalve deze antwoorden is er het programma dat de religieuze sociale missie van de Kerk belichaamt, de Scientology Pastoraal Werkers (PW’s). Het motto van de PW’s is eenvoudigweg: “Er kan iets aan gedaan worden”. Het programma bestaat uit een reeks tools om dat te bereiken – van hoe je communicatie verbetert, conflicten aanpakt en studieproblemen te boven komt, tot hoe je iets beter organiseert en op het spirituele vlak ziektes en verwondingen verlicht. Dhr. Hubbard creëerde het PW-programma als een voorhoede van interreligieuze inspanningen om mensen in nood een helpende hand te bieden, ongeacht de omstandigheden, locatie, ras, geloofsovertuiging of etnische afkomst.

1000 organisaties

Wanneer natuurrampen of rampen die door de mens zijn veroorzaakt de goede voornemens van mensen te gronde richten, leveren Pastoraal Werkers steun en helpen ze hen om hun leven weer op te bouwen. Het programma is uitgegroeid tot een van de grootste onafhankelijke hulporganisaties ter wereld. Het Scientology Rampenbestrijdingsteam werkt tegenwoordig samen met meer dan 1000 organisaties en heeft geholpen bij elke grote ramp van deze eeuw.

Hoewel 2016 zeer productief is geweest, zal de dienstverlening en de goede werken van de wereldwijde humanitaire kracht van de Kerk zeker blijven groeien in het volgende jaar en elk jaar daarna.