RAMPENBESTRIJDING

Pakistan helpen genezen

Pastoraal Werkers helpen Pakistan

Toen er in oktober 2015 een aardbeving van 7,5 door het noorden van Pakistan en Afghanistan donderde, waarbij meer dan 500 mensen gedood en 2200 mensen gewond werden en waarbij 12.000 huizen verwoest werden, kwam Scientology Pastoraal Werker (PW) Perwaiz ul-Hasan snel in actie. Hij en zijn team van PW’s, waaronder artsen, moesten door talrijke controlepunten van de politie heen komen terwijl ze naar een van de zwaarst getroffen districten gingen, Shangla – wat voorheen het hoofdkwartier van de Taliban in Pakistan was en een gebied waar de Taliban nog steeds invloed uitoefent. De teams zetten medische kampen op voor dorpen die geen ziekenhuis of kliniek in de buurt hadden.

In het begin van 2016 hadden de PW’s meer dan 5300 inwoners geholpen en honderden de technieken geleerd waarmee gewonden en mensen die geestelijk uit balans waren geholpen konden worden.

“Ik was erg onder de indruk van uw roeping en deelname”, schreef Wagar Ahmad, Senior Lid van de Shangla Shahpur Vallei. “Alle burgers van Shangla zijn jullie dankbaar voor je kostbare tijd.”