23 DECEMBER 2017 / JOHANNESBURG, ZUID-AFRIKA

Stad van goud schittert

De Scientology Kerk keert terug naar de bakermat van de mensheid om een nieuwe Kerk in Johannesburg Noord in Zuid-Afrika te openen.

De inzegening leiden. Grootse opening Scientology Kerk Johannesburg-Noord
DE INZEGENING LEIDEN Dhr. David Miscavige, Voorzitter van de Raad Religious Technology Center, verwelkomt alle aanwezigen tijdens de bruisende viering op zaterdag 23 december.

Slechts een uur rijden ten noordwesten van Johannesburg, hebben onderzoekers de oudste fossielen op aarde ontdekt, die dateren van 3,5 miljoen jaar geleden. Dat gebied staat nu bekend als de “Bakermat van de Mensheid”. Het leven zoals wij dat nu kennen kan daar vanaf worden herleid.

Johannesburg ligt in de dichtstbevolkte provincie van Zuid-Afrika’s negen provincies. Als we vandaag de dag vooruitkijken, zien we dat ze het thuis is van een opkomende nieuwe beschaving, vrij van de kwaden van apartheid en bloeiend als een cultureel rijke regio van geavanceerde technologie en professionals op het gebied van kunst. En binnen Gauteng ligt het district Randburg, waar nu een nieuw soort bakermat voor de mensheid ligt – de nieuwe ideale Scientology Kerk van Johannesburg Noord, die eind december formeel werd ingezegend.

“Er is geen plek op aarde die zo’n plaats in mijn hart heeft als jullie Afrika”, vertelt Voorzitter van de Raad van het Religious Technology Center, de heer David Miscavige, de menigte van meer dan 1500 scientologen en gasten. “Deze oeroude plek, deze bakermat van de wereld.” De nieuwe Kerk, zei hij, “is een perfecte uitdrukking van ideale Kerk architectuur, en weerspiegelt absoluut de fundamentele patronen van het universum... voor een nieuwe beschaving, die op dit moment begint”.

De nieuwe Kerk is bijna 6500 vierkante meter groot en ligt op 0,8 hectare langs een drukke weg, opgesierd met een weelderige tuin. Ze is gedecoreerd in aardetinten van zand en salie en ligt wat verder noord van de oorspronkelijke, en nog steeds in alle opzichten succesvolle, Kerk van Johannesburg, de allereerste ideale Scientology Kerk.

De Grondlegger van Scientology, L. Ron Hubbard, heeft Johannesburg van 1960 tot 1961 voor een korte tijd zijn thuis gemaakt, waar hij een vroege beweging tegen apartheid leidde. Hij verklaarde, “Vanuit het zuiden van Afrika zal de volgende grote beschaving op deze planeet ontstaan”.

De grootse ceremonie begon met magische klanken van Afrikaanse drums, die traditionele dansers en zangers begeleidden. Later zong het 150 man sterke personeel van de Kerk een vreugdevolle weergave van Shosholoza – een traditioneel Zulu lied dat losjes vertaald kan worden met “Voorwaarts gaan”.

Afrikaanse klanken
AFRIKAANSE KLANKEN De openingsceremonie werd begonnen met de magische klanken van Afrikaanse drums, met traditionele dansers en liederen van een plaatselijk koor.

Voorwaarts gaan was een rode draad onder de gastsprekers. Waaronder: Chief Fanie van de Zalisidinga Afrikaanse Traditionele Raad; dhr. Martin Mande, adviseur van het VN Hoog Commissariaat voor de vluchtelingen, Zuid-Afrika; mw. Amy Fakude, voormalig woordvoerder van het Gauteng Parlement voor Vrouwen en pastoor Errol Jacobs van Eldorado Ministeries. Elk sprak over hun fortuinlijke interactie met parochianen en vrijwilligers die deelnemen aan de programma’s van de Kerk.

Chief Fanie vertelde de menigte over zijn ervaringen met L. Ron Hubbards technologie: “Ik kwam voor het eerst met jullie technologie in aanraking toen ik in de townships rond Johannesburg werkte”, zei hij. Ondanks de eenvoud gaven deze tools de mensen vertrouwen, fatsoen en trots… het was net magie.

De heer Martin Mande bracht de geest van de Afrikaanse held Nelson Mandela in herinnering. “Een goed hoofd en een goed hart zijn altijd een ontzagwekkende combinatie”, merkte hij op en sprak over het belang van De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van de VN, die de Kerk aan kinderen in heel Afrika, en over de hele wereld leert. “Voor scientologen, gaat het niet om het praten, maar gaat het allemaal om de implementatie – de acties”, vertelde hij de menigte.

Voormalig woordvoerder mevrouw Annie Fakude, benadrukte L. Ron Hubbards De Weg naar een Gelukkig Leven en het vermogen ervan om een generatie te empoweren: “Voorheen werden meisjes zo jong als 12 jaar zwanger. Nu zijn ze beschermd door hun nieuw gevonden zelf-integriteit. En waar jonge mannen vroeger dachten dat stelen oké was, omdat ze ‘dat terug pakten wat oorspronkelijk van hen was’, nou, nu krijgen ze hun zelfrespect terug. Ik kan jullie wel vertellen, met De Weg naar een Gelukkig Leven geven we de mensheid haar menselijkheid terug.”

Pastoor Jacobs is de zoon en kleinzoon van pastoors, een van de zeven mannen van religie in zijn familie. Ze hebben allemaal de neergang van normen en waarden in hun gemeenschappen gezien en hij heeft “ouders, scholen, schoolhoofden” die naar hem toe kwamen en om hulp zochten. “Nog maar een paar jaar geleden, zou ik je het niet verteld kunnen hebben... maar nu weet ik het, en het is een zegen – want ik vond Dianetics en de Scientology Kerk en alles wat jullie de wereld brengen!”

De heer Miscavige, vergezeld door lokale parochianen die de weg leidden om de nieuwe Kerk tot een realiteit te maken, trekken het reusachtige rode lint open om de Kerk officieel te openen, en duizenden stroomden door de gebouwen en verbaasden zich over de helderheid en energie erin.

Pan-Afrikaanse hoofdstad
PAN-AFRIKAANSE HOOFDSTAD De uitgestrekte faciliteit beslaat een hectare groot landgoed met uitzicht op Johannesburg.
De energie
DE ENERGIE Er zit enthousiasme en energie in de lucht als de aanwezigen een close-up krijgen en een persoonlijk kijkje nemen in de Kerk.

Afrikaanse zegening

Stamhoofden, overheidsfunctionarissen en hoogwaardigheidsbekleders beloven hun voortdurende samenwerking voor de toekomst van het zuiden van Afrika.

 Errol Jacobs

De boodschap verspreiden

“Wij prediken en we onderwijzen, maar we zien de wereld alleen maar onder onze voeten afglijden. Ouders, scholen, schoolhoofden, ze komen naar me toe en zeggen, ‘Pastoor, alstublieft, we hebben uw hulp nodig’. Maar naar wie kan ik ze verwijzen? Nou, een paar jaar geleden zou ik je niet hebben kunnen vertellen waar naartoe of naar wie. Maar nu weet ik het en dat is een zegen. Want ik vond Dianetics en de Scientology Kerk, en alles wat jullie deze wereld brengen.”

Chief Godfrey Fanie

De mensen kracht geven

“Ik kwam voor het eerst met jullie technologie in aanraking toen ik in de townships rond Johannesburg werkte. “Ondanks de eenvoud gaven deze tools de mensen vertrouwen, fatsoen en trots… het was net magie. Dus begon ik de lessen zelf te doen en stap voor stap, leerden jullie mij deze ‘magie’. Al snel wist ik dat ik de kracht had om mijn volk te helpen. Want na het bestuderen van alle 19 cursussen ben ik nu de Chief met alle antwoorden.”

“Ik kan jullie wel vertellen, met De Weg naar een Gelukkig Leven, geven we de mensheid haar menselijkheid terug.”
Martin Mande

Zielen verheffen naar mensenrechten

“Waar anderen statisch zijn in hun manier van denken, zijn jullie vooruitziende revolutionairen. Jullie verheffen zielen in de richting van mensenrechten. Wij moeten nu overal mensenrechtenclubs oprichten, op scholen, in organisaties en kerken en in elke gemeenschap. Op die manier, van haar hoofd naar haar hart, kan Afrika leven en vrij zijn, met een toekomst vol met mensenrechten.”

Amy Fakude

Rehabilitatie van zelfrespect

“Jonge mensen in de leeftijd van 19 tot 35 jaar – ze zijn van de post-apartheid generatie en De Weg naar een Gelukkig Leven is hun antwoord. Voorheen werden meisjes zo jong als 12 jaar zwanger. Nu zijn ze beschermd door hun nieuw gevonden zelf-integriteit. En waar jonge mannen vroeger dachten dat stelen oké was, omdat ze ‘dat terug pakten wat oorspronkelijk van hen was’, nou, nu krijgen ze hun zelfrespect terug. Ik kan jullie wel vertellen, met De Weg naar een Gelukkig Leven, geven we de mensheid haar menselijkheid terug.”