Mensenrechten Wereldtournee conferentie 2017
RECHTENAFGEVAARDIGDENJeugdactivisten, regeringsleiders, wetshandhavers, leerkrachten en vrijwilligers nemen deel aan de Vijfde Azië-Pacific Jongeren voor Mensenrechten Conferentie in 2017 in Taiwan. Het is onderdeel van een YHRI Educatieve Wereldtournee die onder andere stopt in India, Israël, Ierland, Mexico en Washington, DC.

AZIË-PACIFIC

Mensenrechten Wereldtournee

INDIASE CONFERENTIE
INDIASE CONFERENTIE Afgevaardigden uit India, Bangladesh en Nepal tijdens een conferentie in New Delhi werkten eraan om mensenrechten te bevorderen in een gebied berucht om mensenhandel en andere schendingen.

Sinds 2004 heeft Youth for Human Rights International (YHRI, Jongeren voor Mensenrechten) meer dan 10 miljoen mensen bereikt via de jaarlijkse Educatieve Wereldtournee van de organisatie. Ze gaat naar buurthuizen, scholen en universiteiten zowel in de grote steden als in afgelegen gebieden in meer dan 80 landen.

Het doel van de Stichting is om jongeren te inspireren en ze over mensenrechten te leren, zodat zij voorstanders voor het leven worden voor tolerantie en vrede. Deze evenementen voor gewone mensen, gericht op het verhogen van het begrip van mensenrechten onder jongeren, alsook het creëren van nieuwe YHRI afdelingen, hebben vaak als gastsprekers hooggeplaatste functionarissen, onder wie presidenten, premiers, ministers van onderwijs en VN ambtenaren, die het belang van mensenrechtenonderwijs bespreken.

De tournee in 2017 ging in New Delhi van start. Van daar reisde ze 72.000 kilometer – door Israël, Ierland, Mexico en Taiwan, voordat ze in Washington, DC eindigde.

De New Delhi etappe van de tournee markeerde de vijfde regionale YHRI South Asian Regional Summit. Er waren bijna 200 deelnemers aanwezig waaronder studenten uit India, alsook uit het aangrenzende Bangladesh en Nepal. Onder de aanwezigen waren regeringsleiders, wetshandhavers, onderwijzers en vertegenwoordigers van non-gouvernementele organisaties.

Tijdens de driedaagse conferentie, traden YHRI-leden als elkaars mentor op en volgden ze seminars over onderwerpen die gemaakt zijn om te helpen bij het verbeteren van hun lokale activiteiten. Personen en teams werden ook geprezen voor hun werk in het promoten van mensenrechten.

In Israël, gaven YHRI-leden aanzet tot een beweging op het niveau van de gewone man, die gericht was op re-integratie van niet-joodse vluchtelingen die de burgeroorlogen in Afrika van 2006 tot 2012 ontvluchtten en merken dat ze niet welkom zijn in het land. Jeugdactivisten ontmoetten een groep van Soedanese asielzoekers en arbeiders in een gemeenschapscentrum voor Eritreanse vrouwen. YHRI is uitgenodigd om binnenkort hooggeplaatste Palestijnse functionarissen te ontmoeten.

Het helpen oplossen van de vluchtelingencrisis stond ook op de tourneeagenda in Ierland, waar immigranten uit het Midden-Oosten geconfronteerd werden met een aanzienlijke terugslag.

LATINO FORUM
LATINO FORUM Deelnemers aan de derde jaarlijkse Jongeren voor Mensenrechten Conferentie voor de regio van Latijns-Amerika in Mexico-Stad. Federale functionarissen, schoolbestuurders, wetshandhavers en rechterlijke leiders maakten deel uit van de driedaagse conferentie.