Vivo sin drogas
VAN BOVENKleurrijke uniformen en ingewikkelde structuren spellen de letters van de missie, “Ik leef drugsvrij, jij beslist”, met honderden Ecuadoriaanse agenten en een grote hoeveelheid burgers. Het is een nationaal evenement dat een wereldrecord zet waarbij duizenden geloftes om drugs te vermijden worden verkregen, allemaal onder het vaandel van het Drugsvrije Wereld onderwijsprogramma.

ECUADOR

De anti-drugs boodschap spellen

Een wereldrecord
EEN WERELDRECORD Het Guinness Book of World Records certificaat wordt uitgereikt. Dat bevestigt Ecuadors “Zeg Nee tegen Drugs” 5K, waar een record van 86.000 mensen beloofden om een drugsvrij leven te leiden.

De Nationale Politie van Ecuador zet het tempo – letterlijk – in hun race om een drugsvrije wereld te creëren en grip te krijgen op hun land. Een team vormend met de Freewinds, de religieuze retraite op zee van de Scientology Kerk, komt het evenement niet alleen over de finishlijn, het zet ook een nieuw Guinness Wereldrecord met 86.630 mensen die beloven nee te zeggen tegen illegale drugs.

Samen met burgemeester Montenegro en zo’n 47.000 agenten van de Nationale Politie van Ecuador, hielpen scientologen bij het organiseren van een 5K-race die in Quito, de hoofdstad van het land begon. De race werd door verschillende organisaties gesponsord, waaronder de door de Scientology Kerk gesteunde Stichting voor een Drugsvrije Wereld. De deelnemers droegen T-shirts met het campagnelogo en ontvingen een Feiten over Drugs boekje.

Meer dan 180.000 mensen woonden dit evenement in heel Ecuador bij. Daarvoor was voor de voorbereidingen een hele maand nodig.

En de politie ontving haar rechtmatige beloning toen twee Guinness World Records waarnemers – die in verschillende provincies waren gestationeerd – de deelnemers en de aantallen controleerden, waardoor de Nationale Politie van Ecuador in het Guinness Book of Records kwam met het grootste aantal geloftes ooit tijdens een gezondheidscampagne. Carlos Tapia Rojas, Guinness World Records vertegenwoordiger voor Mexico en Latijns-Amerika, feliciteerde Ecuadors Nationale Politie voor hun toewijding aan de gezondheid en het geluk van hun mensen.

Met zo’n enorme voorsprong in deze race, kan het programma dat in Ecuador “Yo Vivo Sin Drogas, Tú Decides” (“Ik leef drugsvrij, jij beslist”) wordt genoemd, miljoenen mensen bereiken.

Daar gaan ze
DAAR GAAN ZE Ecuadoranen vertrekken van de startlijn van de Yo Vivo Sin Drogas, Tú Decides (“Ik leef drugsvrij, jij beslist”) race in Quito.