Aan de drugsvrije kant lopen
LOOP DOORDeelnemers van Kaohsiung beginnen hun “Drugsvrij met mij” optocht. Trots dragen ze de vaandels die hun toewijding aan een drugsvrije Taiwan verkondigen. Samen met hen lopen leden van de Scientology Kerk Kaohsiung en de door de Kerk gesteunde Drugsvrije Wereld vrijwilligers.

TAIWAN

Aan de drugsvrije kant lopen

Voor elke persoon die verslaafd is aan drugs is er een ontredderde familie. Dit was de boodschap van de Taiwanese mensenmassa’s die in maart 2017 door de straten van Kaohsiung liepen. De optocht was gesponsord door het politiebureau van de stad, de Internationale Lions Club en de Scientology Kerk Kaohsiung met de deelname van de Foundation for a Drug-Free World.

Aan de drugsvrije kant lopen
TROTSE WANDELAARS Schoolkinderen van Kaohsiung treden op tijdens de “Drugsvrij met mij” anti-drugsoptocht.

De stadspolitie had veel werk verzet om de toeschouwers te vermaken. Hun aanbod bestond uit een show van het paardrijteam van de politie, gevolgd door een parade van de zware motoreenheid van de politie. Om niet achter te blijven liet het Bo-Da Speciale Taskforce Team van de stadspolitie hun martial arts gevechtsvaardigheden zien met een optreden dat zowel wat weg had van gymnastiek als van ballet. De uiteindelijke door de politie gesponsorde mensenbehager was een demonstratie van de Bo-Shan drugshonden.

Trotse wandelaars
GELIJKGESTEMD De Scientology Kerk van Kaohsiung hielp mee met het organiseren van een drugsonderwijsdemonstratie. Ze werd vergezeld door de lokale politie om het drugsvrije woord te verspreiden.
Gelijkgestemd

De plaatselijke kinderen waren ook onderdeel van de act. Het Samba Drum Team van de Chien-Shan basisschool vermaakte toeschouwers met hun opwekkende beats. Ze werden gevolgd door het Taiko Drum Team van de Feng-Shian middelbare school.

Het evenement heet de “Drugsvrije met mij” optocht. Het evenement benadrukte de boodschap dat drugs niet alleen schade toebrengen aan de geestelijke en lichamelijke gezondheid van de gebruikers, maar dat ze ook een calamiteit veroorzaken voor vrienden en familie van de gebruikers. Speciale aandacht werd geschonken aan de verontrustende trend onder heel jonge jongeren om drugs te gebruiken. Dit wordt versterkt door het feit dat drugs nu verpakt zijn in snoepjes en koekjes, die zelfs de kinderen in Taiwan in hun greep beginnen te krijgen.

De procureur-generaal van de stad, Chang-Chin Chou, sprak de deelnemers en toeschouwers toe over hoe jongeren de druk van leeftijdsgenoten kunnen weerstaan en kunnen weigeren drugs te nemen. Daarna stroomden de toeschouwers en de deelnemers aan de optocht naar de talloze eetkraampjes en attracties, die in de anti-drugsgezondheiscampagne delen.