When Disaster Strikes

Pastoraal Werkers

Als er een ramp toeslaat

Ongekende respons door Pastoraal Werkers bracht buitengewone hulp bij rampen, zoals aardbevingen, overstromingen en orkanen waardoor miljoenen mensen over de hele wereld werden geteisterd.

Tijdens het rampenvolle 2017, veranderde orkaan Irma van een Afrikaanse regenstorm in een van de meest brute orkanen in de geschreven geschiedenis.

Irma koos een grondige reis: pueblo’s op barrière-eilanden verscheurend langs Cuba’s noordkust, eilanden in het hele Caribische gebied verpletterend en op het moment dat ze aangaf noordwaarts te trekken veroorzaakte ze een buitengewone evacuatie van miljoenen mensen uit Florida.

Clearwater Scientology Pastoraal Werkers, in hun kenmerkende gele shirts, trotseren de eerste stormwinden, terwijl ze etalages van winkeliers in de binnenstad van planken voorzien. Daarna schuilen ze, terwijl een storm breder dan de staat zelf voorbij trekt. Waarna ze weer boven komen en als eerste ter plekke zijn met water, benzine, onderdak, eerste hulp en voedsel voor duizenden mensen zonder elektriciteit. Vervolgens maken ze Irma’s nageboorte schoon, rommel van omgevallen bomen en zeewier dat elke centimeter van het spoor van de storm bedekt, van Napels tot over de staatsgrens.

Toen waren er Maria en de aardbeving in Mexico, die ervoor zorgden dat 2017 het drukste jaar ooit was voor Pastoraal Werkers!