Mensenrechtenconferentie in de Verenigde Naties in 2017
IMPACTPanelleden en afgevaardigden uit 64 landen namen belangrijke aspecten op betreffende de gesteldheid van de mensenrechten en het mensenrechtenonderwijs in de iconische Trusteeship Council Chamber van de Verenigde Naties, waar discussies in de afgelopen jaren hebben bijgedragen aan historische prestaties op het gebied van mensenrechten.

VERENIGDE NATIES

Mensenrechtenconferentie

Jongeren voor Mensenrechten conferentie 2017. Bevoorrechte toegang
BEVOORRECHTE TOEGANG Jonge afgevaardigden uit 42 landen lopen de VN binnen voor de 14e Jaarlijkse Internationale Conferentie voor de Mensenrechten.

Op een moment waarop veel van de wereld geteisterd wordt door een allesomvattende vluchtelingencrisis, extremistisch geweld en de gevaarlijke opkomst van religieuze vervolging, blijft Verenigd voor de Mensenrechten op energieke wijze de fundamentele waarden van mensenrechten bevestigen en blijft ze deze verdedigen in haar zoektocht om wereldwijde normen van sociale gelijkheid te helpen implementeren.

Verenigd voor de Mensenrechten, gesteund door de Scientology Kerk, werkt samen met overheidsinstanties en non-gouvernementele organisaties om het besef te verspreiden van de beginselen zoals die opgenomen zijn in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van 1948 en om deze te implementeren. De verklaring, die in meer dan 500 talen en dialecten is vertaald, geeft aan dat niet alleen mensen overal ter wereld gelijke rechten hebben op hun mensenrechten zonder enige achterstelling, maar dat hun rechten – op onderwijs, werk en rechtspleging, bijvoorbeeld – met elkaar in verband staan, onderling afhankelijk en ondeelbaar zijn.

LAAT JE STEM HOREN
LAAT JE STEM HOREN Francis-Xavier Kojo Sosu, vertegenwoordiger van Jongeren voor Mensenrechten Zuid-Afrika, spreekt delegaten toe waarbij hij Afrika’s schendingen van mensenrechten betreurt.
EENHEID IN DIVERSITEIT
EENHEID IN DIVERSITEIT Tijdens de conferentie waren jeugdactivisten te beluisteren, geselecteerd op basis van hun prestaties in het verhogen van bewustzijn over mensenrechten.

Op de conferentie voor mensenrechten in New York, wisselden afgevaardigden van YHRI van verschillende achtergronden met elkaar de beste praktijken en ervaringen uit in het onderwijzen van mensenrechten in hun lokale gemeenschappen. Naast begeleiding door leeftijdsgenoten en het delen van praktijkkennis, interacteerden de afgevaardigden met hoge functionarissen uit landen die varieerden van Afghanistan, Bangladesh en Cuba naar Frankrijk, Ierland en Italië. De ambtenaren deelden hun eigen rijkdom aan kennis met de jeugd en gaven ze een belangrijk internationaal platform.

De oprichter en voorzitter van YHRI, Mary Shuttleworth leidde de ceremoniën op de conferentie, waaronder de panels over de wereldwijde plaag van mensenhandel, en leiderschap en inzet voor de gemeenschap. Marisol Nichols, acteur en grondlegger van de Stichting voor een Wereld Vrij van Slavernij, een anti-mensenhandel non-profit organisatie, presenteerde de afgevaardigden met een film van haar undercover werk om mensenhandel aan de kaak te stellen.

De voormalige president van Costa Rica, Oscar Arias Sánchez, die in 1987 de Nobelprijs voor de Vrede won, voor zijn bijdrage aan het beëindigen van Centraal-Amerikaanse burgeroorlogen, was de hoofdspreker van de conferentie. Shuttleworth reikte Sánchez de YHRI Human Rights Hero Award uit.