Mensenrechten

Rechten voor iedereen

Afgevaardigden van Jongeren voor Mensenrechten Internationaal uit 42 landen waren een belangrijke aanwezigheid bij de 2017 Internationale Mensenrechten Conferentie in de Verenigde Naties.

De 14e jaarlijkse internationale conferentie voor de mensenrechten, georganiseerd door Youth for Human Rights International (YHRI, Jongeren voor Mensenrechten), een arm van United for Human Rights (Verenigd voor de Mensenrechten), werd gehouden in het VN-hoofdkwartier in de stad New York in augustus 2017. Zo’n 360 mensen uit 64 landen, waaronder diplomaten, VN ambassadeurs, mensenrechtenactivisten, onderwijzers en vertegenwoordigers van non-gouvernementele organisaties, woonden het driedaagse evenement bij, dat werd gevolgd door een open huis in de Scientology Kerk en het Gemeenschapscentrum in Harlem.

Jongeren voor Mensenrechten vertegenwoordigers informeerden ambassadeurs en diplomaten over de essentiële rol die de Scientology Kerk speelt bij het steunen van de YHRI campagne. Ambassadeurs van Cambodja en Panama nodigden YHRI uit voor vergaderingen op hoog niveau met hun functionarissen in het Ministerie van Onderwijs, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en andere instanties om te praten over de mogelijkheden voor het implementeren van mensenrechtenprogramma’s in beide landen. Daarnaast onderzochten diplomaten uit Italië, Ierland, Brazilië en Liechtenstein manieren om soortgelijke vergaderingen tussen hun regeringen en YHRI te houden.