14 OKTOBER 2017 / DUBLIN, IERLAND

Voor eeuwig Ierland

De nieuwe Scientology Kerk en het Gemeenschapscentrum in Zuid-Dublin is eraan toegewijd programma’s die door Scientology zijn gesponsord aan te bieden en een centrum te zijn voor lokale activiteiten en evenementen om de gemeenschappen in Dublin en heel Ierland te versterken.

gcui_freedommag:ireland-eternal-img-auditorim-alt

Op een oktoberdag in 2017, waar er slecht weer dreigde, voorafgaand aan de eerste orkaan in het land in zestig jaar, spleet het wolkendek uiteen, zodat de zon de glorieuze glazen ingang kon kussen tijdens de grootse opening van de nieuwe Scientology Kerk en het Gemeenschapscentrum in Dublin.

Terwijl er kinderen op de heuvels net buiten de deur speelden, werd het lint doorgeknipt en liepen meer dan 1200 aanhangers en mensen van de plaatselijke bevolking de Scientology Kerk en het Gemeenschapscentrum binnen. Ze vulden haar grootse Auditorium om de Ierse taal en het Ierse erfgoed te vieren, met traditionele muziek en dans, en met lokale functionarissen die de belofte die de faciliteit inhoudt voor de plaatselijke gemeenschap prezen.

“Vandaag”, zei de heer Miscavige, die optrad bij de openingsceremonie, “maken we een plechtige belofte waar, om een land te eren dat onze Grondlegger L. Ron Hubbard liefhad, en een volk dat hij omschreef als heerlijk warm, zelfs als het weer dat zo af en toe niet was. En als dat niet alles zegt, laat me dan jullie eigen meneer Yeats citeren: ‘De Mens leeft en sterft vele keren tussen zijn twee eeuwigheden... Het oude Ierland wist dat allemaal.’”

De giften van die kennis, merkte de heer Miscavige op, werden de wereld geschonken met een hoffelijkheid die weerspiegeld wordt in de geest van samenwerking en vrijwilligerswerk die de nieuwe Kerk en het Gemeenschapscentrum vertegenwoordigen.

De faciliteit is eraan toegewijd programma’s die door Scientology zijn gesponsord aan te bieden en een centrum te zijn voor lokale activiteiten en evenementen om de gemeenschappen in Dublin en heel Ierland te versterken. De heer Miscavige zei, “Ierland zal merken dat haar doel opvallend veel dichterbij is, nu ze met de Scientology Kerk en het Gemeenschapscentrum Dublin samenwerkt”.

Ierse traditie
IERSE TRADITIE De festiviteiten werden zonder enige moeite voortgedreven door de eerste klanken van Ierse instrumenten, viool en fluit, en het donderende staccato van Ierse tapdansers.

Dublin werd bijna 1200 jaar geleden gesticht als een buitenpost, een kleine Iers dorpje van ambachtslieden die een bijna-pauper bestaan leidden. Door de eeuwen die daarop volgden, werd Dublin meer dan één keer bijna vernietigd, door oorlog, brand en hongersnood. Toch bleek iedere keer weer de trots van haar mensen, terwijl de stad keer op keer werd opgebouwd. Dublin en haar mensen volhardden – met goede humor, verhalen vertellend en met vastberadenheid – een geest die vandaag de dag nog steeds leeft.

Die geest werd duidelijk in een openingsceremonie op die rijke oktobermiddag, 12 maanden nadat de Kerk haar Kantoor Nationale Aangelegenheden in Dublin aan het iconische Merrion Square had geopend. In die maanden hebben humanitaire initiatieven door het Kantoor Nationale Aangelegenheden honderdduizenden studenten, docenten en de gewone burger bereikt met drugspreventie, geletterdheid, mensenrechten en jeugdactiviteiten. De nieuwe Kerk en het Gemeenschapscentrum zullen die activiteiten verder uitbreiden.

Grootse opening ceremonie
GROOTSE OPENING CEREMONIE De aanwezigheid van dhr. Miscavige in de Ierse hoofdstad toont de betekenis van die dag, terwijl hij de nieuwe Scientology Kerk en het Gemeenschapscentrum van Dublin wijdt.
Grootse opening ceremonie

De vestiging van een nieuwe Kerk is de nieuwste ontwikkeling in de lange geschiedenis van de Kerk in Dublin. Het dateert uit de tijd toen de heer Hubbard de Persoonlijke Efficiëntie Cursus ontwikkelde, een programma om iedereen in staat te stellen om meer effectief te zijn in het leven. Hij ontwikkelde die technologieën in 1956 in een kantoor op het Merrion Square, slechts een paar deuren van het historische huis van de Ierse schrijver, dichter en toneelschrijver Oscar Wilde.

Nicola Keating, een Tallaght Anti-drugs activiste met 20 jaar ervaring aan de frontlinie, waarbij ze te maken heeft met de plaag van drugsmisbruik en drugsverslaving in de straten van Dublin, vertelde het publiek dat ze de door de Kerk gesponsorde Feiten over Drugs campagne van essentieel belang vindt.

“Ierland is een prachtig land”, zei ze. “Maar helaas hebben we te lijden van een drugsepidemie. Vierenvijftig procent van onze bevolking gebruikt drugs en degenen die verslaafd zijn dwalen door de straten en leven in de goten van Dublin als vergeten zielen.

Maar jullie Drugsvrije Wereld programma is recht voor z’n raap en spreekt iedereen aan. Jullie hebben je handen uitgestoken naar verslaafden, daklozen, risicojongeren, jongeren, immigrantenfamilies en Ierse mensen van alle soorten afkomst. In feite hoeft er niets meer gezegd te worden. Jullie hebben nu al meer dan 500.000 mensen in Ierland de Feiten over Drugs gegeven.”

Philip Cummings, Iers schrijver, dichter en taalkundige, sprak over de vastbeslotenheid van de Kerk om L. Ron Hubbards filosofieën en inzichten naar Ierland te brengen – vertaald in haar eigen taal – en hoe dat al meer respect voor de nationale cultuur en geschiedenis heeft getoond: “Voor wat betreft de Ierse taal zelf, door jullie toewijding aan dit project en de gelegenheid die jullie een compleet team van vertalers hebben geboden om aan dit materiaal te werken, dat echt gelezen zal worden, doen jullie zo veel. Op een dergelijke praktische manier bevorderen jullie het Iers en moedigen jullie het gebruik ervan aan.

Pádraig Pearse, een van onze belangrijkste politieke leiders, maakte deze zin: Tír gan teanga, tír gan anam. ‘Een land zonder een taal, is een land zonder een ziel.’ Misschien ben je je er niet van bewust, en was het niet jullie enige intentie, maar wat jullie vandaag hebben bereikt helpt daadwerkelijk en in de praktijk om de ziel van Ierland in leven te houden.”

De expansie van de Scientology religie in Ierland was al lang een doel van de heer Hubbard, die uiteindelijk onder begeleiding van de heer Miscavige is gerealiseerd. Hij stond daar tijdens de opening even bij stil.

“Voor eeuwig Ierland, buitengewoon Ierland”, zei hij. “Je hebt literatuur 500 jaar lang levend gehouden. Je hebt Amerika opgebouwd en het mogelijk zelfs ontdekt. Je onderwees de Mensheid in gelijkheid en hoe te leven met waardigheid in de afwezigheid daarvan. En jullie hebben ons geleerd dat er geen product zo waardevol is als schoonheid, en jullie staan daar voor. Daarom zijn we trots dat we jullie kunnen steunen met de opening van deze nieuwe Scientology Kerk en het Gemeenschapscentrum van Dublin.”

Scientology Kerk en het Gemeenschapscentrum Dublin. Na de grootse opening
NA DE GROOTSE OPENING De menigte stroomt de deuren binnen voor een eerste, inspirerende blik op de nieuwe Kerk en het Gemeenschapscentrum voor Dublin.
Scientology Kerk en het Gemeenschapscentrum Dublin voor iedereen toegankelijk
Scientology Kerk en het Gemeenschapscentrum Dublin Na Dothra Caifé
OPEN VOOR IEDEREEN Scientologen en leden van de gemeenschap komen in het nieuwe Caifé Na Dothra bijeen.

Iers welkom

Plaatselijke hoogwaardigheidsbekleders betuigen hun eer aan het kameraadschap en de geest van deze gelegenheid bij het verwelkomen van Scientology in Dublin.

Amina Moustafa Keogh

Het hooghouden van Ierlands erfenis in mensenrechten

“Er is een lange geschiedenis van mensenrechten op dit eiland. In 697 AD werd er een wet aangenomen om niet-strijdende partijen in een oorlog te beschermen. Het werd de Wet van de Onschuldigen genoemd. Het wordt door velen beschouwd als de eerste mensenrechtenwet in de geschiedenis van de mens. Mijn geschiedenis gaat echter niet zo ver terug. Maar ik beschouw het als mijn plicht en een eer om de lange Ierse nalatenschap in mensenrechten hoog te houden. Dat brengt mij naar vandaag. Ik zie in jullie trouwe partners om mensenrechten, opnieuw, hoog in het vaandel te krijgen in ons land! Elke jongen en elk meisje in ons ‘Wij doen mee’ onderwijsprogramma, krijgt zijn eigen mensenrechtenboekje, in combinatie met onze anti-pesten workshops. In feite gebruiken 48 van onze vrijwilligers het programma, van Cork naar Limerick en van Galway naar Dublin. Met onderwijspakketten onder hun arm, leveren ze seminars en lezingen. Ze laten zaadjes van mensenrechten achter, waar ze ook gaan. Met de bijna 3000 scholieren die het programma hebben afgerond, bouwen we een steeds maar groter groeiend mensenrechtenleger. Als elk kind in dit land een boekje in zijn laatje had, die hem zijn rechten leert, dan zouden we de verandering kunnen zien en voelen. Jullie brengen mensenrechten in de huizen en op de eettafels van Ierland.”

Nicola Keating

Een veranderaar in deze strijd tegen drugs

“Ierland is een prachtige land, maar helaas hebben we te lijden van een drugsepidemie. Vierenvijftig procent van onze bevolking gebruikt drugs en degenen die verslaafd zijn dwalen door de straten en leven in de goten van Dublin als vergeten zielen. Maar ik geloof dat er een veranderaar is in deze strijd tegen drugs – en dat is de Stichting voor een Drugsvrije Wereld! Jullie Drugsvrije Wereld programma is recht voor z’n raap en spreekt iedereen aan. Jullie hebben je handen uitgestoken naar verslaafden, daklozen, risicojongeren, jongeren, immigrantenfamilies en Ierse mensen van alle soorten afkomst. In feite hoeft er niets meer gezegd te worden. Jullie hebben nu al meer dan 500.000 mensen in Ierland de Feiten over Drugs gegeven. Dus voor het eerst sinds lange tijd hebben we het onderwijs dat we nodig hebben en in de Scientology Kerk hebben we een team om het te ondersteunen. Dat betekent dat levens in de gemeenschap van Zuid-Dublin worden herschreven!”

“Wat jullie vandaag hebben bereikt helpt daadwerkelijk en in de praktijk om de ziel van Ierland in leven te houden.”
Philip Cummings

Helpen de ziel van Ierland in leven te houden

“Toen ik voor het eerst hoorde dat het werk van jullie Grondlegger in het Iers werd vertaald, was ik onder de indruk van de omvang en de details van het werk. Jullie vertalingsproject is heel belangrijk, zowel voor de Scientology Kerk als voor de taal zelf. Het is een teken van jullie toewijding aan het succes van je streven in Ierland. Het is een duidelijke boodschap van de Kerk: ‘Wij begrijpen dit eiland, en we zijn hier om te blijven’. En jullie zijn absoluut welkom! Voor wat betreft de Ierse taal zelf, door jullie toewijding aan dit project en de gelegenheid die jullie een compleet team van vertalers hebben geboden om aan dit materiaal te werken, dat echt gelezen zal worden, doen jullie zo veel. Op een dergelijke praktische manier bevorderen jullie en moedigen jullie het gebruik van het Iers aan. Pádraig Pearse, een van onze belangrijkste politieke leiders, maakte deze zin: Tír gan teanga, tír gan anam. ‘Een land zonder een taal, is een land zonder een ziel.’ Misschien ben je je er niet van bewust, en was het niet jullie enige intentie, maar wat jullie vandaag hebben bereikt helpt daadwerkelijk en in de praktijk om de ziel van Ierland in leven te houden.”